2. Dönem İngilizce Uzaktan Öğretim Duyurusu | Yabancı Diller Yüksekokulu | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

2. Dönem İngilizce Uzaktan Öğretim Duyurusu

İLGİLİ BÖLÜM ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE

Adalet, Anestezi, Görsel İletişim Tasarımı, Hukuk, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İktisat, İlk ve Acil Yardım ve İşletme bölümleri 1. Sınıf öğrencileri 2016-2017 akademik yılında İngilizce derslerini English Central online veritabanı üzerinden uzaktan eğitim ile alacaklardır.

NASIL ÇALIŞIYOR?

1 İZLE
Haftalık olarak seviyelere göre belirlenen en az 4 videoyu izleyen öğrenci hedeflenen kelimeleri işaretler, ilgili kelime üzerinde aktiveteler yaparak kelime bilgisini artırır. İzlediği her video için puan kazanır. Toplam notuna eklenir.

2 ÖĞREN
Öğrenci videolardaki boşlukları doldurarak interaktif bir şekilde yeni kelimeler öğrenir. Hedef kelimeyi doğru yazana kadar sistem tarafından uyarılır ve boşluklara yazdığı her doğru kelime için puan kazanır. Toplam notuna eklenir.

3 KONUŞ
Öğrenci öğrenilen yeni kelimeleri içeren cümleleri konuşur, tekrar eder, sistem tarafından kaydedilen ses için anında akıcılık ve telaffuz geribildirimi alır. Hassas bir şekilde değerlendirilen telafuza göre öğrenci puan alır ve toplam nota eklenir.

15 haftalık süre boyunca izleme, öğrenme ve konuşma aşamalarında alınan puanın yanısıra online çalışmaları da kapsayan dönem arasında ve dönem sonunda yapılacak yazılı sınavlardan alınan puanlar neticesinde öğrencinin ilgili dönemdeki İngilizce dersi notunu belirlenecektir.

Sınavlar ve online platform yüzdelikleri aşağıdaki gibidir;
Online Platform %50
Vize (Yazılı Sınav) %20
Final (Yazılı Sınav) % 30

İngilizce uzaktan eğitim için ilgili bölüm öğrencilerinin online hesapları oluşturulup 2. Dönem içerikleri yüklenmiştir.Öğrencilerimiz sisteme e-mail adresi ve tanımlanan şifreleri ile giriş yaparak bölümlerine erişim sağlayabilir ve çalışmalarını tamamlayabilirler. Kullanıcı adı, şifre bilgisi ve ayrıntılı bilgi için öğrencilerimiz kendi fakülte/yüksekokul sekreteri ile iletişime geçebilirler.

Online sınıflara erişim için;

Web sitesi: www.englishcentral.com