HASAN KALYONCU

YDYO Akreditasyon Sürecine Başladı

Yayın Tarihi: 31.07.2017

LinkedIn'de Paylaş
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 100'ü aşkın ülkede 100 yılı aşkın eğitim ve öğretim tecrübesine sahip, dünyanın önde gelen yetkilendirme kuruluşu olan Pearson Assured ile akreditasyon sürecine başlamıştır.

Pearson Akreditasyonu ile;
·         Hazırlık Programının yeterliliklerinin geliştirilmesi
·         Kendi öğrenim programlarında düzenli bir kalite güvence sisteminin oluşturulması
·         Sistemlerin ve süreçlerin uluslararası standartlarda geliştirilmesi ve düzenlenmesi hedeflenmektedir.

Pearson Akreditasyonuna sahip bir merkez olmanın başlıca nedenleri;
·         Uluslararası eğitim-öğretim standartlarına sahip olmak,
·         Yabancı dil eğitiminde kaliteye önem vererek farklılaşmak,
·         Pearson kalite danışmanları tarafından gerçekleştirilecek yıllık denetimler ile kalite yönetimini sürekli geliştirmek,
·         Yabancı Diller Yüksekokulu özelinde Hasan Kalyoncu Üniversitesinin Uluslararası tanınırlığını artırmaktır.

Pearson Assured tarafından yönetim-organizasyon, eğitim-öğrenme ve ölçme-değerlendirme olmak üzere üç temel kalite ölçütü kapsamında değerlendirilmeye tabi tutulan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencileri Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sertifikasının yanı sıra talep ettikleri takdirde başarıyla bitirdikleri programın ‘Pearson Assured’ tarafından akredite edildiğini gösteren bir sertifika almaya hak kazanacaktır. Söz konusu sertifika öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak geçerliliğe sahip olmasına yardımcı olacak ve öğrencilerin kazandıkları bu sertifikalar ABD’de, Avrupa’da ve Orta Doğu’da kariyerlerine devam etmelerine destek sağlayacaktır.