Ek Yerleştirme ve Uluslararası Öğrencilerimiz İçin İngilizce Hazırlık Muafiyet Duyurusu (Yeni) | Yabancı Diller Yüksekokulu | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Ek Yerleştirme ve Uluslararası Öğrencilerimiz İçin İngilizce Hazırlık Muafiyet Duyurusu (Yeni)

2020-21 akademik yılında üniversitemiz İngilizce Hazırlık zorunluluğu bulunan bölümlerden birine kayıt yaptıran ek yerleştirme ve uluslararası öğrencilerimiz için İngilizce Hazırlık Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı yapılacaktır.

1.Oturum öğrenci listesi için buraya tıklayınız.

1.Oturum (Yüz yüze)

Tarih: 12.10.2020 Pazartesi

Saat: 9.00-11.00

Yer: Yeni Amfi 3 (Hukuk Fakültesi ile Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi arasında)

12 Ekim 2020 Pazartesi günü saat 9.00’da Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsünde yapılacak olan sınavın ilk oturumu DİNLEME, OKUMA ve YAZMA becerilerinden oluşmaktadır. Bu oturum toplam 2 saat sürecektir.

2.Oturum (Online)

Bu oturuma sadece 1. oturumdan en az 60 puan alan öğrencilerimiz katılacaktır. Bu oturumda öğrencilerimizin KONUŞMA becerileri ölçülecektir. 13 Ekim 2020 Salı günü yapılacak bu oturum çevrimiçi (Online) olacak ve Zoom uygulaması üzerinden randevu yoluyla yapılacaktır. Öğrencilerin ayrıca bir randevu almasına gerek yoktur. Bu oturuma katılacak öğrencilerimizin listesi ve 2. oturum saati ile ilgili bilgiler www.ydy.hku.edu.tr adresinde ilan edilecektir.

Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavına girecek tüm öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken noktalar aşağıda verilmiştir:

• Yüz yüze yapılacak oturumlara katılacak tüm öğrencilerimizin HES kodu alması gerekmektedir. HES kodu olmayan öğrenciler kampüse alınmayacaklardır.
  • Gerek yüz yüze gerekse çevrimiçi (Online) oturumlara katılacak öğrencilerimiz, kimlik tespiti için sınav görevlilerine üzerinde fotoğrafları bulunan kimlik, pasaport veya HKU öğrenci kartlarını göstermek zorundadırlar. Aksi takdirde sınava alınmayacaklardır.
  • Yüz yüze yapılacak oturumlarda öğrencilerimizin ve öğretim görevlilerimizin sağlığı için Covid-19 tedbirleri kapsamında sınav salonlarımızda tüm gerekli önlemler özenle alınacaktır. Sınav öncesinde, esnasında ve sonrasında tüm katılımcıların maske takması sağlanacaktır.
  • Çevrimiçi (Online) yapılacak konuşma sınavına katılacak öğrencilerimizin bilgisayar, tablet veya mobil cihazlarındaki internet erişimlerinin iyi olduğundan ve bu cihazlarında mikrofon ve kameralarının eksiksiz bir şekilde çalıştığından emin olmaları gerekmektedir. Çevrimiçi (Online) sınavda kamerası ve/veya mikrofonu çalışmayan öğrencilerimiz sınava alınmayacaktır. Tüm bu aksaklıklardan doğacak sorunlar öğrencinin sorumluluğundadır.