2025-2026 akademik yılında hazırlık eğitimini tamamlayamayan ve 2026-2027 akademik yılında İngilizce hazırlık eğitimi zorunlu bölümlere kayıt yaptıran yeni öğrencilerimiz 17-18 Eylül 2026 Perşembe ve Cuma günleri yüz yüze yapılacak İngilizce Dil Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavına gireceklerdir. Bu sınav için önceden herhangi bir başvuru işlemine gerek yoktur. Bu sınava üniversitemize yatay geçiş ve yabancı uyruklu olarak kayıt yaptıran öğrencilerimiz de katılacaklardır. Sınava ait oturum bilgileri aşağıdaki gibidir:
1. Oturum (TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN)
17 Eylül 2026 / 9.30 – 12.15 (Yüz Yüze)
17 Eylül 2026 Perşembe günü saat 9.30’da Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsünde yapılacak olan sınavın ilk oturumu DİNLEME, OKUMA ve YAZMA becerilerinden oluşmaktadır. Bu oturum toplam 2 saat 45 dakika sürecektir. Sınavın uygulanacağı derslikler aşağıdaki gibidir:
| YAZILI SINAV YERİ | |
| BÖLÜM | DERSLİK |
| İngilizce Öğretmenliği
|
Hukuk Fakültesi Binası (Zemin Kat/ HF-Z1) |
| Havacılık ve Uzay Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği |
Hukuk Fakültesi Binası (Zemin Kat/ HF-Z4) |
| Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Bilgisayar Mühendisliği |
Hukuk Fakültesi Binası (1. Kat/ HF-101)
|
| Yazılım Mühendisliği
|
Hukuk Fakültesi Binası (1. Kat/ HF-102) |
| Uluslararası Ticaret ve Lojistik
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler |
Hukuk Fakültesi Binası (2. Kat/ HF-201)
|
2. Oturum (1. OTURUMDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN)
18 Eylül 2026 / 9.30 – 12.00 (Yüz Yüze)
Bu oturuma sadece 1. oturumdan en az 55 puan alan öğrencilerimiz katılacaktır. 2. oturumda öğrencilerimizin İngilizce KONUŞMA becerileri ölçülecektir. 18 Eylül 2026 Cuma günü yapılacak bu oturum Yabancı Diller Yüksekokulu binasında yüz yüze yapılacaktır. Bu oturuma katılacak öğrencilerimizin listesi 17 Eylül 2026 tarihinde www.ydy.hku.edu.tr adresinde ilan edilecektir ve ayrıca bir bilgilendirme yapılmayacaktır. Tüm duyuruların web sayfamız duyurular sekmesinden takip edilmesi öğrencilerin sorumluluğundadır.
İNGİLİZCE DİL YETERLİK VE DÜZEY BELİRLEME SINAVININ DEĞERLENDİRMESİ
. İngilizce Dil Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavına girmeyen öğrenciler doğrudan temel başlangıç seviyesine yerleştirilecektir.
- Birinci oturum neticesinde 55 puan altında not alan öğrencilerimiz 2. oturuma katılmadan aldıkları nota göre uygun seviyelere yerleştirilecektir.
- Birinci oturum neticesinde en az 55 puan alan öğrencilerimiz ikinci oturuma katılmaya hak kazanacaktır.
- İki oturuma da katılan öğrencilerimizin sınav notu hesaplanırken birinci oturumdan elde edilen notun %70’i; ikinci oturumdan elde edilen notun %30’u hesaplanacaktır.
- Hazırlık eğitiminden muaf olabilmek için İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerimizin en az 70 puan alması gerekirken diğer bölüm öğrencilerimizin en az 65 puan alması gerekmektedir. Belirtilen puanların altında not alan öğrencilerimiz uygun seviyelere yerleştirilerek hazırlık eğitimine tabi tutulacaktır.
İngilizce Dil Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavına girecek tüm öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken noktalar aşağıda verilmiştir:
- Yüz yüze yapılacak tüm oturumlara katılacak öğrencilerimiz, kimlik tespiti için sınav görevlilerine üzerinde fotoğrafları bulunan kimlik, pasaport veya HKÜ öğrenci kartlarını göstermek zorundadırlar. Aksi takdirde sınava alınmayacaklardır.
- Öğrencilerimiz belirtilen gün ve saatlerde yazılı ve sözlü sınavlara katılmak için daha önce ilan edilen dersliklerde zamanında bulunmalıdırlar. Yazılı sınav dinleme bölümü ile başlatılacağı için geç kalan öğrenciler dinleme bölümü bitmeden dersliklere alınmayacaktır.
- Sınav için gerekli kurşun kalem, silgi vb. gibi materyallerinizi getirmeyi unutmayınız.
- Sınav esnasında telefonlarınızın kapalı olduğundan emin olunuz.
- Sınavın değerlendirme sürecinde optik form kullanılacaktır. Bu sebepten öğrenci bilgilerinin optik forma eksiksiz ve doğru şekilde kodlandığından öğrenciler sorumlu olacaktır.
Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.
Duyuru metnini indirmek için TIKLAYINIZ.

