Pearson Assured Konfreransı: "English for Employability" | Yabancı Diller Yüksekokulu | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Pearson Assured Konfreransı: “English for Employability”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 100’ü aşkın ülkede 100 yılı aşkın eğitim ve öğretim tecrübesine sahip Pearson Assured yetkilendirme kuruluşunun daveti üzerine 21-23 Mart 2019 tarihleri arasında İzmir, Çeşme’de düzenlenen konferansa katıldı.  2017 yılında Türkiye’de Pearson Assured Akreditasyon sürecini en kısa sürede tamamlayan kurum olan HKU Yabancı Diller Yüksekokulunu temsilen konferansa katılan YDY Öğr. Gör. Ahmet KONUKOĞLU Pearson Assured tarafından akredite olmuş veya akreditasyon sürecini tamamlamak üzere olan diğer devlet ve vakıf üniversitelerinin YDY yöneticileri ile çeşitli temaslarda bulunup süreçle ilgili tecrübelerini paylaşma fırsatı elde ettiklerini belirtti.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerimize henüz Hazırlık Okulundayken kendi alanları ile ilgili vizyonlarına katkıda bulunma sorumluluğunu taşımaktadır. Bu kapsamda, Öğr. Gör. KONUKOĞLU konferansın ilerleyen bölümlerinde, iş sektöründen önemli kişiler tarafından düzenlenen İstihdam Edilebilirlilik Becerileri konulu sunum ve ardından Grant Kempton ve  Ken Beatty tarafından düzenlenen çalıştay sayesinde öğrencilerimizin mezuniyet sonrası yapacakları meslek seçimlerinde onlara daha faydalı olabilecek çok değerli bilgiler edindiğini ifade etti.