Kendi Ders Planı Hazırlama Sistemimizin Oluşturulması Çalıştayı | Yabancı Diller Yüksekokulu | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

Kendi Ders Planı Hazırlama Sistemimizin Oluşturulması Çalıştayı

Kendi Ders Planı Hazırlama Sistemimizin Oluşturulması Çalıştayı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Yabancı Diller Yüksekokulu (YDY) Sürekli Mesleki Gelişim Birimi (CPD) tarafından “Kendi Ders Planı Hazırlama Sistemimizin Oluşturulması” başlıklı yeni bir hizmet içi eğitim düzenlendi.

Düzenlenen çalıştayda sınıf içi etkinliklerden en üst düzeyde fayda sağlanabilmesi adına kurumun hedefleri ve öğrencilerin beklenti ve dil edinim becerileri dikkate alınarak etkili ve pratik ders planlarının nasıl hazırlanması gerektiği yönünde çalışmalar yapıldı.

Özellikle ders kitabının dil bilgisi (Gramer) konularının üzerinde durulduğu çalıştayda, YDY Öğretim Görevlileri tümevarım ve tümdengelim yaklaşımlarını dikkate alarak hazırladıkları örnek ders planlarını sundular.

Hazırlanan ve sunulan ders planları ile ilgili geribildirimlerini sunan YDY Sürekli Mesleki Gelişim Birimi koordinatörü Öğr. Gör. Baraa SABE sınıf içi faaliyetlerin desteklenmesi adına önümüzdeki günlerde yeni başlıklarla yeni çalıştayların yapılacağını belirtti.